UD Resklar

UD Resklar - reseinformation direkt i mobilen

Aktuell reseinformation från världens länder på ett ställe finns nu samlat på ett ställe– och den är bara ett klick bort i mobilen. Utrikesdepartementets smartphone-app som riktar sig till svenskar som ska ut och resa.

Appen* heter UD Resklar och innehåller bland annat information om vad som är viktigt att tänka på när du ska ut och resa. Behöver jag se över mitt försäkringsskydd? Hur är läget i landet? Vad kan jag få hjälp med på plats om oturen är framme? Och självklart - vilka länder avråder Utrikesdepartementet från att resa till?

Appen "UD Resklar" innehåller tips som kan spara tid och pengar om det oförutsedda skulle hända under resan.

Det finns en stor efterfrågan på UD:s reseinformation. Det har inte minst varit tydligt de senaste åren. Händelseutvecklingen i Nordafrika, Mellanöstern och Japan har gjort att UD flera gånger ändrat sin reseinformation. Man har också avrått från resor till vissa områden. Med appen "UD Resklar" ges nu möjlighet att få de svenska ambassadernas bedömning av säkerhetsläget direkt i mobilen.

Innehållet i appen är sammansatt av en mängd informationsflöden. I första hand kommer informationen från Sveriges ambassaders webbplats (swedenabroad.com) och UD:s webbplats (ud.se). Genom samarbete med andra myndigheter kommer användarna också att kunna få uppdaterad hälso- och vaccinationsinformation samt landfakta. Informationen uppdateras automatiskt via RSS.

Appen "UD Resklar" är gratis att ladda ner från App Store och från Android-market. Mer information om appen och hur du laddar ner den finns på www.ud.se/reseapp

I appen kan man också registrera sin kommande vistelse i Ryssland!