Frågor & svar om VM

Frågor och svar om FAN ID, Biljetter och VM i Ryssland

Information FAN-ID inför VM i Ryssland

Ni söker ert FAN ID hos Ryska staten på följande länk www.fan-id.ru/

Varför ser www.fan-id.ru så konstig ut med alla frågetecken?

Detta beror på att det är svenska språket som är förinställt och hemsidan verkar inte stödja å, ä och ö. Om ni ändrar språket till engelska i högra hörnet så blir allt mer lättläst.

Varför fungerar det inte att bifoga mitt foto till Fan ID ?

Den vita bakgrunden måste vara väldigt vit för att den ska godkännas. Om ni ändrar kontrasten i telefonen eller använder er av ett redigeringsprogram på datorn så ska det fungera. Det blir kanske inte den finaste av bilder, men godkänns.

Välj mail när ni väljer levereringsmetod!

Vi har fått frågor om att det inte går välja leveransmetoden "postalt" av Fan Id:et, Detta går och man väljer då mail, detta är alltså postalt leveranssätt och inte ett digitalt e-mail.

FIFA:s resale
Det går att sälja alla biljetter, om du fått men inte längre vill ha (main applicant and guests), på FIFA resale. För mer information om detta se fifa.com.

Ändra namn
"Main applicant" kan ändra uppgifter för gäster i ansökan. Det går däremot inte att byta namn på "Main applicant".
Om den som köpt biljetter inte själv kan nyttja den så är det endast via FIFA resale som det går att sälja vidare.

Fan ID
För inträde till en arena krävs ett Fan ID och en biljett, båda dessa är personliga. Söks på FIFAs hemsida.

FIFA meddelar följande
Supporters are aware that the only official channel to transfers tickets is through Resale and Transfer platform at www.fifa.com
If for any reason their entrance is denied, they will be asked to go to a Ticket Clearing Point where a Ticketing representative will investigate the situation and will ask to explain how, from whom, for what consideration and from where they obtained their tickets.

Hur hittar jag mina korrekta personuppgifter hos Supporterklubben?
Logga in på supporterklubben.se och klicka på "min sida" (uppe till höger). I huvudspalten under rubriken "ändra uppgifter" ser du vilket för- respektive efternamn registreras. I högerspalten under rubriken "medlemskap" ser du ditt medlemskapsnummer samt födelsenummer. Om du använder en mobilenhet kan rubriken "medlemskap" ligga längre ned på sidan.

Det fungerar inte att ansöka om biljetter på www.fifa.com/tickets.
Ansökan är nu stängd. Håll utkik på FIFAs hemsida om det öppnas upp fler säljfaser.

Vem är det som ansvarar gällande biljetter till VM i Ryssland?
FIFA.

Varför måste jag vara guldmedlem i Supporterklubben för att söka ur SvFFs kvot?
I och med att vi förväntar oss ett högt tryck så vill SvFF premiera lojalitet för de som följt laget under lång tid. I medlemskapet på 200kr/år ingår även förtursmöjligheter samt rabatterade priser till hemmalandskamper. Avgiften möjliggör också för Supporterklubben att finnas på plats vid bortalandskamper och mästerskap som en servicefunktion för svenska supportrar.

Hur många biljetter har SvFF till Sveriges matcher?
8 % av de köpbara biljetterna på arenorna Sverige spelar på under gruppspelet. Majoriteten av biljetterna tilldelas Supporterklubben och resterande del av biljetterna tilldelas svenska fotbollsrörelsen. I ett eventuellt slutspel gäller 8 % av det köpbara kapacitetsnittet för samtliga arenor där slutspelsomgången spelas på.

Finns det andra möjligheter att söka biljetter till VM?
Ja, det finns en pott med biljetter som inte är öronmärkta till svenska supportrar. Även denna pott söker man genom FIFA. Denna process har SvFF ingen inblandning i och kan således inte svara på några frågor kring. Vi hänvisar alla frågor kring dessa biljetter till www.fifa.com.

Var kan jag ställa frågor kring biljetter?
Generella frågor kring biljetter: www.fifa.com/tickets eller +41445632018
Frågor till SvFF/Supporterklubben: email: biljett@svenskfotboll.se eller meddelandefunktionen på Supporterklubbens Facebook.

Arrangeras några resor?
Supporterklubben kommer inte att arrangera några resor men det finns andra aktörer som erbjuder paketresor eller liknande.

Arrangeras några Supportersamlingar på plats?
Frågor gällande samlingar i Ryssland återkommer vi med information om.